February 2010: Heart Breaks Into A Song

Download song: Heart Breaks Into A Song (mp3, 320kbps)
Heart Breaks Into A Song (mp3, 128kbps)
Listen:

This month in Viola Music Club: were a-rockin'!

That's right! It's full-on 110% full steam ahead MIDI rock n' roll from the Viola camp this time.

This month's top achievement: fitting words like "ventriloquist" and "cardiologist" into a carefree indierock lyric.

The track started out very differently. The working title was "summery Notwist", which is to say it was supposed to be far more laid back and electronic, but somehow the holy forces of rock just drove us into adding layer after layer of machismo on top of each other, resulting is one of the most upbeat and straightforward tracks since our Tearcandy-days.

Maybe it's all that Eurovision Song Contest -hoohaw we've been exposed to this month that just made us go all out pop. We need to do stuff like that more often. Thanks to everyone who voted for Bääbs, by the way!

Hope you guys like this one too! Next month we thought we'd kick back into ballad mode again. Could be we'll abuse the duplicate meaning of the word "march" to it's full extent, because we're clever like that.

Info

Music:
Riku Kärkkäinen / Tommi Forsström
Words:
Riku Kärkkäinen
Tempo:
138bpm

Lyrics

HEART BREAKS INTO A SONG

heart breaks into a song
the only one it knows
but no one sings along
they just stare

heart breaks into a song
and everybody stops
where does that sound come from
it's an awkward show
but I'm no ventriloquist
what the hell is going on

heart breaks into a song
the only one it knows
but no one sings along
are they just scared
when my heart breaks into a song

heart breaks into a song
an organ-grinding song
the voice is shrill yet so strong
something unheard of
hey cardiologist
tell me what is wrong

heart breaks into a song
the only one it knows
but no one sings along
well I don't care
when my heart breaks into a song

catch that song before it's gone
take it home and sing it to your darling

heart breaks into a song
please tell me doctor
what am I to do
when it sings like this

heart breaks into a
heart breaks into a
heart breaks into a
heart breaks into a song

#376

"Bändi ei tunne vielä

"Bändi ei tunne vielä kappalettaan kovin hyvin" -läpästä tuli mieleen, että mitäpä jos vääntäisitte jossakin vaiheessa "albumikokonaisuuden" musaklubin parhaimmistosta; kuitenkin niin, että tuolle kokonaisuudelle biisit olisi nauhoitettu uudestaan ja tuotettu aiempaa(kin) paremmin?

#378

Tähän on olemassa aika lyhyt

Tähän on olemassa aika lyhyt vastaus:
"ei".

#375

Onpa pitkästä aikaa heti

Onpa pitkästä aikaa heti ensikuulemalta hyvältä tuntuva biisi. Laulumelodiassa on ihan hyvää, skarppia koukkua. Kuitenkin tätä tuntuu vaivaavan vähän sama ongelma kuin monia muitakin musaklubin kappaleita, eli sanojen rytmitykset ja laulumelodiat tuntuvat välillä ihan suoraan hihasta nakatuilta. Pienellä mietinnällä muutamista kohdista saisi paljon tanakamman tuntuisia ja biisiin paremmin istuvia. Nyt vaikuttaa välistä siltä, että "okei, meillä on tässä nyt sanoitus, koitetaan äkkiä laulaa nämä jotenkin yhtenäisesti tonne sekaan".

Soundillisesti tuntuu hitusen suttuiselta ja joistakin paikoista "puutteelliselta", ihan kuin joitakin tärkeitä taajuuksia olisi equtettu vahingossa turhan pienelle.

Hyvä biisi. Väittäisin, että jos tätä ei olisi julkaistu niin kiireellä vaan nakattu ensin esim. keikka-/treeniohjelmistoon, se voisi olla loistava. Ikään kuin bändi itse ei vielä tuntisi kappaletta kovin hyvin.

#377

Aikataulurajoituksissa on

Aikataulurajoituksissa on huonot ja hyvät puolensa ja väitän, että hyvät puolet voittavat huonot aika selkein luvuin. Teimme selkeän päätöksen sen puolesta, että hyväksymme tiukkojen aikataulujen huonoinekin puolineen tämän julkaisutavan myötä ja ajattelimme siinä myös pysyä.

Kiitokset kuitenkin kritiikistä. Biisi tulee menemään keikkaohjelmistoon, mutta livepuoli on joka tapauksessa ihan oma eläimensä. Me ei tehdä nauhoitettuja versioita liveä varten eikä toisinpäin.

#373

Älyttömän kesäistä. Johan

Älyttömän kesäistä. Johan tässä pakkanenkin unohtuu tätä kuunnellessa.

#374

Mitä Mikko Alatalo edellä,

Mitä Mikko Alatalo edellä, sitä Viola perässä!

#371

!!!! <3 <3 <3 !!! Uskomaton!

!!!! <3 <3 <3 !!! Uskomaton! Lähti heti ja on häikäisevän kaunis, ihanan hyväntuulinen, tässä alkaa jo miettiä listaa keitä Jumalia tästä teoksesta kiittaa. Uh huh huh!! Että tykkäsinkö?!!! Ehdotonta parhaimmistoa!

#372

No jopas! Mahtava homma kun

No jopas! Mahtava homma kun ihan noin kovasti kelpasi! Eipä tuosta kieltämättä yhtään hassumpi tullut, vaikka tuo on itse asiassa lyhimmässä ajassa musaklubiin tekemämme biisi! Tässä se taas nähtiin, ettei biisin laatu ja siihen kulutettu aika korreloi juuri millään tavalla!

open the player in a popup-window